Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία ... δημοκρατίας

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (και επισήμως) 15 μέρες πριν τις εκλογές! Τεράστια η συμβολή της κυβέρνησης στην ... «ποιότητα της δημοκρατίας», όπως λέει και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ετσι, πλέον, θα μπορούμε να ψηφίζουμε ανεπηρέαστα και χωρίς κανείς να μας «χειραγωγεί» και να μας προτρέπει σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις...

Βεβαίως, υπάρχουν και κάτι άλλες μικρολεπτομέρειες, όπως, π.χ., ότι η ψήφος κάποιου που θα ψηφίσει ΚΚΕ αξίζει ...λιγότερο από κάποιου άλλου, που θα ψηφίσει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, λόγω εκλογικού νόμου.

`Η ότι τα κόμματα του δικομματισμού προβάλλονται από τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ άλλες απόψεις - προφανώς ενοχλητικές για το σύστημα - εξοβελίζονται. Ομως, αυτά, προφανώς, δεν επηρεάζουν την «ποιότητα της δημοκρατίας».

Οσο για κάτι άλλες δημοσκοπήσεις, που δεν έχουν άμεση σχέση με τις εκλογές, αυτές συνεχίζουν ανενόχλητες.

Ετσι, μπορούμε να πληροφορούμαστε κατά καιρούς ότι οι ...πολίτες απαιτούν περισσότερη αστυνόμευση και καταστολή, ότι είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ή ότι το μεγαλύτερό τους πρόβλημα είναι οι «λαθρομετανάστες».

Και στη συνέχεια, φυσικά, να ακολουθούν τα ανάλογα νομοθετικά μέτρα. Είπαμε ...δημοκρατία έχουμε.

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ κανείς! Εχουμε, λέει ...κοινά συμφέροντα σε θέματα Ενέργειας με την Ιταλία! Σαφέστατο το συμπέρασμα από τη συνάντηση Καραμανλή - Μπερλουσκόνι.

Αν εννοούν ότι τόσο οι ιταλικές εταιρείες όσο και οι ελληνικές επιθυμούν να κερδοσκοπήσουν τα μέγιστα από το φυσικό αέριο, τις εναλλακτικές πηγές Ενέργειας και άλλα τέτοια, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία.

Αλλωστε, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρείται ...εξαιρετική αυτή η αγορά. Εξασφαλισμένες επενδύσεις, σίγουρα κέρδη και, φυσικά, σταθερότατη βάση προς ...εκμετάλλευση.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ποια είναι αυτή; Μα, οι ...εργαζόμενοι, που πρέπει να πληρώνουν για αγαθά που δικαιούνται δωρεάν. Είτε είναι Ελληνες, είτε είναι Ιταλοί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ